Komunikaty/ wytyczne umieszczone na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego dotyczące postępowania dla rolników w zakresie epidemii COVID-19 pod adresem: https://gis.gov.pl/zywnosc-iwoda/zywnosc-zywnosc-i-woda/zagrozenie-covid-19-informacja-dla-rolnikow-plantatorow/.
Informacje dotyczące żywności i COVID-19 zostały umieszczone w specjalnej zakładce na stronie GIS w dziale „Żywność i woda” – „Koronawirus”, gdzie można znaleźć aktualne publikacje i zalecenia w tym zakresie :
https://gis.gov.pl/kategoria/zywnosc-iwoda/koronawirus-zywnosc-i-woda/informacje-i-zalecenia/
Należy również zwrócić uwagę na dokumenty dotyczące żywności i jej produkcji w kontekście COVID-19, przygotowane przez Komisję Europejską i WHO:
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331705/WHO-2019-nCoV-Food_Safety-2020.1-eng.pdf
https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_crisis_covid19_qandas_en.pf.